Balladen om Nordskovvej

Enhedslisten har hele tiden været mod Nordskovvej og er det stadig

JørgenMadsen04
Læserbrev af Jørgen Madsen, byrådsmedlem

Det var ganske underholdende at læse Avisen i fredags. Fire byrådsmedlemmer vil gerne være pennevenner med miljøminister Kirsten Brosbøl for at forklare hende, hvad netop de mener om Nordskovvej.

Peter Nygaard Jensen vil have en anden linjeføring, Frank Borch-Olsen og Jarl Gorridsen påstår, at der er fuld enighed om det gamle forslag, hvilket med god grund fik Leif Lund til at protestere.

Til slut udtaler borgmester Steen Vindum, at han synes, at når der er flertal for Nordskovvej, så må man som byrådsmedlem rette sig ind efter det.

Det kan selvfølgelig være, at han blot forsøger at kalde sin partikammerat til orden, og det skal jeg ikke blande mig i. Men hvis det gælder os alle i byrådet, vil jeg på det bestemteste frabede mig hans irettesættelse.

I Enhedslisten var vi i valgkampen og er stadig og vil fortsætte med at være imod Nordskovvej! Vi siger det vi mener, og mener det vi siger. Og det bliver vi ved med.

Vi ønsker ikke en alternativ linjeføring, som blot generer nogle andre. Vi stiller os ikke tilfreds med lavere hastighed om natten eller korridorer til flagermus.

Vi ønsker ikke at ofre mere natur for at give plads til flere veje, som betyder mere trafik, som betyder mere trængsel og mere forurening og mere CO2-udslip.

Vi ønsker en trafikpolitik, som mindsker behovet for privatbilismen og forbedrer den kollektive trafik.

I stedet for at ”vores” lokale folketingsmedlemmer peger fingre ad hinanden og borgmesteren pga. noget så ligegyldigt som navnet på en motorvej, kunne de i stedet bruge kræfterne på at få fremrykket letbanen mellem Silkeborg og Århus.

Vi vil fortsat fremføre vores politik i alle sammenhænge, hvor det er relevant, uanset hvad flertallet i byrådet måtte mene. Men vi havde faktisk ikke tænkt på at skrive til miljøministeren, men det kan da være, at vi skulle overveje det også.