Dårligt købmandskab på JYSK


Af Peter Sig Kristensen, byrådskandidat

Nu, hvor vi i Silkeborg Kommune langt om længe er begyndt at forholde os til anvendelsen af JYSK Park her mere end tre måneder efter indvielsen, mangler vi i Enhedslisten, at borgmesteren tager fat.

Det kunne ske ved at svare på de spørgsmål, vi for flere uger siden har stillet til JYSK Park-arrangementet. For eksempel de to mest simple af vores spørgsmål:

  1. Er der fra Silkeborg Kommune taget initiativ til at tilrette lejekontrakten med SIF Invest A/S, så der tages højde for misforholdet mellem lejeaftalens længde (30 år) og afskrivningsperioden (25 år) på SIF Invest A/S’s lån til Silkeborg Kommune?

Det misforhold vil, hvis det stadig står i lejekontrakten, koste skatteyderne 21 mio. kr. Fordi en betingelse for, at SIF Invest A/S ikke betaler fuld markedsleje på stadion er, at Silkeborg Kommune betaler af på et lån. Og det gør Silkeborg Kommune ikke de sidste fem år af lejekontrakten.

  1. Ifølge den sponsoraftale, som Silkeborg Kommune har indgået med SIF Invest A/S, disponerer Silkeborg Kommune som sponsor over VIP-parkering. Hvordan kan det være tilfældet, når lejeaftalen med SIF Invest A/S ikke omfatter parkering?

Silkeborg Kommune betaler altså, som del af deres sponsorkontrakt, for VIP-parkering. Vel at mærke VIP-parkering på en p-plads ejet af Silkeborg Kommune, som lejeren SIF Invest A/S ikke har ret til at leje ud ifølge lejekontrakten.

Det er tankevækkende, at et lokalt aktieselskab, som vel sætter en ære i at klare sig selv, er så meget på støtten. Det kan aktieselskabet dog ikke bebrejdes. Det er vores allesammens Silkeborg Kommune, der er dårlige købmænd. For skatteborgernes penge.

Godt, vi har en vagthund i byrådet!