De blå er ikke grønne

Står det til Venstre, skal Danmarks Naturfredningsforening have begrænset sine muligheder for at forsvare naturen

jakob_farve_lille
Læserbrev af Jakob Sølvhøj, folketingskandidat

Hvis nogen skulle være i tvivl om farven på Venstres politik, vil en gennemlæsning af de seneste dages debat i Midtjyllands Avis om Danmarks Naturfredningsforening hurtigt kunne feje tvivlen væk. Rød var der næppe nogen, der troede den var, men der er heller ikke den mindste toning i retning af det grønne.

Står det til Venstre, skal Danmarks Naturfredningsforening have begrænset sine muligheder for at forsvare naturen. Det mener Venstres formand for Silkeborg Kommunes plan-, miljø- og klimaudvalg, Jarl Gorridsen, og han bakkes op af Venstres folketingsmedlem Mads Rørvig.

Chikane og retsmisbrug kaldes det, når foreningen på naturens vegne klager til Naturklagenævnet eller rejser en fredningssag overfor Fredningsnævnet. Det skal begrænses, er Venstre politikerne enige om. Rørvig vil være klar med forslag til lovændringer efter det kommende valg. Gorridsen er mere konkret og foreslår et gebyr på 10.000 kr for at rejse en fredningssag. Det vil effektivt kunne lukke munden på naturens venner – og det vil da også være bekvemt for Venstre.

For Venstre er ikke gode venner med naturen – og for den sags skyld heller ikke med dyrene. Det vidner den fødevare- og landbrugspakke, som Venstre netop har fremlagt sammen med de konservative og Dansk Folkeparti, tydeligt om. Der er for mange strenge regler. Det skal være muligt at gøde mere på markerne, og det skal være muligt at have endnu flere svin på den samme plads, mener de tre borgerlige partier.

Mindre naturbeskyttelse, større miljøbelastning og forringet dyrevelfærd. Det må indrømmes, at der er en klar blå tråd i Venstres afvisning af en grøn politik.