Enhedslisten er stadig imod Nordskovvej

    – og der er håb endnu


Af Lene Fruelund, byrådsmedlem

Er det i orden, at der er kø i supermarkedet engang imellem? Det vil de fleste nok mene er OK, men står man selv i køen, er det selvfølgelig træls. Det kan få en til at overveje, om man næste gang, der skal købes stort ind, skal finde et andet tidspunkt at gøre sine indkøb på, for vi ved af erfaring, at det i lange perioder af dagen eller ugen er muligt at handle uden at skulle tilbringe ret lang tid i en kassekø.

Er det i orden, at der på to tidspunkter af ugens fem hverdage er kø på Århusbakken og Christian 8.’s vej? Spørger man fortalerne for etablering af Nordskovvejen, så er svaret NEJ. Selvom stadig flere har fleksibel arbejdstid, er der tendens til, at alle vil køre til og fra arbejde på samme tid.

Er kødannelse i de to daglige myldretider udtryk for et infrastrukturproblem i Silkeborg? Spørger man Frank Borch-Olsen (FBO), er svaret åbenbart JA. FBO skrivet i et indlæg, at anlæggelse af Nordskovvej skal sikre, at handlende hurtigt kan komme ind og ud af midtbyen. Men det kan handlende allerede idag. For midtbyens forretninger åbner først lang tid efter, myldretidstrafikken er overstået om morgenen, og butikkerne har åbent, efter myldretidstrafikken er væk om eftermiddagen. Hvis man havner i myldretidstrafikken, når man skal købe ind, kan man overveje at finde et andet tidspunkt at købe ind på.

De penge, der gennem flere år har været afsat i det kommunale budget til Nordskovvej og Drewsensvejs forlængelse, kan bruges på meget andet og langt mere nyttigt, som også Peter Nyegaard fra Venstre påpeger i et indlæg. Det har vi i Enhedslisten også foreslået hvert år i forbindelse med budgetforhandlingerne, men vi er åbenbart ret alene med den holdning – i hvert fald når det kommer til realiteterne. Og Peter Nyegaard, der har fået lov til at stille op for Venstre igen til det kommende byrådsvalg, selvom han er modstander af Nordskovvejen, ender såmænd med at stemme for etablering af selvsamme vej, hvis det også står i budgetforslaget når det skal vedtages i oktober – ellers er han næppe medlem af Venstre, når vi kommer frem til kommunalvalget i november.

Så længe der ikke er fældet træer og gravemaskinerne ikke er kørt i stilling, er der håb for, at et byrådsflertal vil besinde sig og ikke ofre smuk natur for gold asfalt – i hvert fald hvis modstanderne ikke kaster håndklædet i ringen.