Enhedslisten offentliggør sit valgregnskab

Enhedslisten går ind for åbenhed omkring økonomien bag politiske valg og offentliggør derfor sit valgregnskab – og opfordrer samtidig alle andre partier og kandidater til at gøre det samme.

”Vi synes, at det er betænkeligt, at der er partier og enkeltkandidater, der mener, at det er en privatsag, hvem der finansierer deres valgkamp,” udtaler Jørgen Madsen fra Enhedslisten.” Vi har kunnet se, at borgmesteren har en hemmelig erhvervsklub, der har støttet ham. Og ligesom mange borgere har vi undret os over, hvor mange og store annoncer, nogle kandidater har haft råd til. Der bør ikke kunne være nogen som helst tvivl om politikeres uafhængighed, og i den sammenhæng er åbenhed det bedste argument.”

”Vi indrømmer straks, at vores valgregnskab er lidt kedeligt,” fortsætter Jørgen Madsen. ”Det dækker ikke over bidrag fra virksomheder, fagforeninger eller rigmænd m/k, og det er heller ikke ret stort.”

Enhedslistens valgkamp har kostet 43.000 kr. Det svarer til lige knap 15 kr. pr. stemme. Alle pengene kommer fra bidrag fra medlemmer og venner. Største enkeltbidrag er på 1000 kr. Resten kommer fra partikassen, som har sine indtægter fra kontingent, ”stemmepenge” fra kommunen og partiskat.

”I Enhedslisten fører vi ikke personlig valgkamp, så det er partiet, der dækker alle udgifter,” siger Jørgen Madsen. ”Jeg vil ikke afvise, at vores kandidater og aktivister måske ikke har husket at bogføre alle udgifter i valgkampen, men vi opfatter det som en fælles opgave og udgift. Til gengæld betaler vi partiskat af vores indtægter ved byrådsarbejdet. Lene Fruelund og jeg har betalt 71.000 kr. tilsammen i 2017.”

Valgkamp til kommunevalget 2017 Enhedslisten i Silkeborg

Indtægter

Enkeltbidrag

4.606

valgfest

5.437

I alt

10.043

Udgifter

Annoncer

7.950

Elektroniske medier

4.501

Plakater m.m.

5.438

Tryk og omdeling af foldere m.m.

22.613

Mødeudgifter

2.499

I alt

43.001

Differencen på kr. 32.958 dækkes af opsparede midler.