Er Kent Madsen medlem af byrådet?

Læserbrev af Jørgen Madsen, byrådskandidat

Jørgen_1401

Tirsdag skal SIF’s direktør, Kent Madsen, fremlægge et skitseprojekt for et nyt stadion for særligt indbudte sponsorer. Jeg havde ellers den helt klare opfattelse, at der er byrådet, der har brugt to millioner skattekroner på at få lavet en skitse over det stadion, de så brændende ønsker sig. Hvordan det pludselig er blevet til Kent Madsens og SIF’s, kan jeg ikke lige gennemskue.

Nogen har oven i købet allerede besluttet, at det måske kommende stadion skal hedde Jysk Park. Opkaldt efter to sponsorer, som hver vil bidrage med 10 mio. kr. Gad vide hvem der har besluttet det? Kent Madsen og SIF? SIF har jo altså endnu ikke fundet de millioner, som de skal bidrage med, så hvordan de kan indgå aftaler med sponsorer, forstår jeg ikke.

Og det er Silkeborg Kommune, der skal betale langt den største del af de (mindst) 120 mio. kr., som det forventes, at et nyt stadion koster. Har vi ikke noget at skulle sige?

På sidste byrådsmøde blev det nævnt (bl.a. af Frank Borch) i forbindelse med fordyrelsen af Nordskovvej, at man skal regne med en overskridelse på 15-20% på store kommunale projekter. Så der skal vel også lægges 25 mio. kr. til den samlede pris på stadion. Jysk Arena, som Søholthallerne hedder i dag, blev 30% dyrere end beregnet. Hvem skal betale forskellen?

Journalisterne på Midtjyllands Avis må vide mere end borgmesteren og byrådet, for de bliver ved med at skrive, at skatteyderne skal betale ca. 20 mio. kr. for at rive loungen på det nuværende stadion ned. Jeg har spurgt mange gange, senest i byrådssalen, hvad den rigtige pris er. Men har ikke kunnet få et svar.

Der er flere muligheder. Enten er prisen restgælden, men sådan en er der ikke, for lånet er betalt ud. Eller også er det markedsprisen. Men jeg tror ikke, at man kan finde en ejendomsmægler, som tør sætte en pris på en longe, som skal rives ned. Men det vil være en god opgave i Hammerslag i TV. Mit gæt er at der afskrives ca. en million kr. om året. Det passer med, at de oprindelige 33 mio. kr. er blevet til 20 efter 13 år. Men så skal der jo trækkes en ekstra million kr. fra om året, indtil stadion er færdig. 3-4 millioner inden stadion er klar. Måske vil journalisterne berige os med den viden, de har?