Fem stærke kandidater er klar

Enhedslisten har valgt de fem øverste på stemmesedlen til byrådsvalget


Fra venstre: Jørgen Madsen, Peter Sig Kristensen, Lene Fruelund,
Charlotte Kold og Lykke Dahlén

Enhedslisten i Silkeborg har på et medlemsmøde søndag den 23. april at navne på de øverste fem kandidater til kommunalvalget i november – tre kvinder og to mænd mellem 29 og 64 år.

I modsætning til i 2013 stiller partiet denne gang op sideordnet og overlader det dermed til vælgerne at bestemme, hvem der skal repræsentere Liste Ø i byrådet.

Ligesom ved sidste valg topper nuværende byrådsmedlem Lene Fruelund fra Funder listen. Derefter følger to nye: Peter Sig Kristensen fra Bryrup og Charlotte Kold fra Resenbro. Jørgen Madsen fra Silkeborg, som også sidder i byrådet, er nummer fire, og Lykke Dahlén fra Sorring er den femte og indtil videre sidste på listen.

– Vi har nu valgt de kandidater, der kommer til at stå i spidsen for valgkampen, udtaler Jørgen Madsen, – men listen er åben til en gang efter sommerferien. Det er, som sædvanligt, vores mål at stille op med en liste, der dækker geografisk bredt i hele kommunen og med hensyn til arbejdsmæssig baggrund, køn og alder.

– Medlemsmødet overlod det til kandidaterne at fordele pladserne imellem sig, og vi ønsker at sende det signal, at vi ikke er bange for at lade nye kandidater få ansvar i valgkampen. Derfor står Peter og Charlotte som nummer to og tre, fortsætter Jørgen Madsen. – Så overlader vi det trygt til vælgerne at bestemme, hvem der bliver valgt. Vi har givet hinanden håndslag på, at vi optræder som et team og deler valgkampen ligeligt, så der bliver plads til alle.

Medlemsmødet diskuterede også valgteknisk samarbejde og besluttede at sende en invitation til Socialdemokratiet, SF og De Radikale, som Enhedslisten var i valgforbund med i 2013 – og denne gang omfatter invitationen også Alternativet, som stiller op til kommunalvalget for første gang.

– Vi ønsker ikke et ”borgmestervalg”, hvor alt kommer til at dreje sig om, hvem der får lov til at bære borgmesterkæden efter næste valg. Kommunalpolitik handler ikke om personer, men netop om politik, udtaler Lene Fruelund.  – Det handler ikke om et programmæssigt samarbejde – dertil er vi alt for forskellige – men alene om et samarbejde om at samle stemmerne, så partierne sammen får flertal i byrådet.

– Men vi anerkender, at der endnu kun er to store partier i byrådet, Socialdemokratiet og Venstre, og at det er realistisk, at det er der, borgmesterposten ender, og her foretrækker vi Socialdemokratiet.

– Enhedslisten stiller med fem stærke spidskandidater; vi har høstet mange erfaringer i denne byrådsperiode; vi har lært meget og er blevet skarpere. Vi har vist, at der et plads til og brug for et socialistisk parti med sin egen klare politik, som ikke bliver en usynlig del af ”Det forenede Byrådsparti”, siger Lene Fruelund, som samtidig understreger, at Enhedslisten i Silkeborg forventer at komme styrket ud af valgkampen. – Det vil kræve en pæn fremgang, men vi anser det bestemt ikke for umuligt at vinde det tredje mandat denne gang.

Kandidaterne er:

Lene Fruelund, 64 år. Byrådsmedlem og på efterløn. Bor i Funder.

Peter Sig Kristensen, 44 år – far til fire hjemmeboende børn mellem fire og 16 år. Ansat som afdelingsleder i en idrætsorganisation og meget aktiv i det frivillige arbejde i Bryrup.

Charlotte Kold, 29 år og mor til en pige på knapt to år. Uddannet socialpædagog og har lige taget en professionsbachelor i entrepreneurship. Bor i et økologisk bofællesskab ved Resenbro.

Jørgen Madsen, 62 år. Byrådsmedlem og på efterløn. Bor i Silkeborg.

Lykke Dahlén, 41 år og bor i Sorring med to børn. Cand. mag i medievidenskab og underviser på videregående uddannelser.