Flis i en hornlygte

Har han flis i kasketten i den anden ende af kommunen?

Det tænker jeg, at min gode byrådskollega Jarl Gorridsen har tænkt, da han læste forleden i avisen, at jeg har rejst en sag omkring påkørsel af flis på et areal i Ans. Er det bare flis i en hornlygte, hvad jeg har gang i? Det synes jeg ikke helt.

Fire gode spørgsmål til at illustrere sagen:

Hvad ville du som lodsejer sige, hvis din grund blev ryddet for træer, stubfræset og planeret af din nabo?

Og hvad ville du så sige, hvis du, efter at der var klaget over det, sagde til din nabo, at du gerne ville have, mens klagen blev behandlet, at han ikke skadede din grund yderligere? Og at naboen så alligevel påkørte flis på din grund?

Endelig, hvad ville du så gøre, hvis naboen derefter ikke ville fjerne flisen, selvom du bad ham om det flere gange?

Det er egentlig bare det, sagen handler om. Det er ikke bare et sjovt eksempel, jeg laver med de fire spørgsmål. Du er som borger i Silkeborg Kommune netop lodsejeren i denne sag, da arealet er ejet af kommunen, og dermed også af dig. I øvrigt er det areal, du er medejer af, beskyttet natur. Jeg er i øvrigt ikke efter naboen i denne sag. Jeg er efter mig selv og andre politikere, der som lodsejer har sagt god for naboens handlinger.

Det er ikke bare noget “flis”, det er ramme alvor. Det er politik.

 

Peter Sig Kristensen

Medlem af Byrådet for Enhedslisten