Fokus på ungdomsuddannelser

Jakob Sølvhøj, MF, besøgte uddannelsessteder i Silkeborg

jakob_lysbro

Silkeborg kan prale af at ligge blandt de bedste kommuner, når det kommer til at nå målsætningen om, at 95% af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Derfor tog det lokale folketingsmedlem, Jakob Sølvhøj, mandag sammen med byrådsmedlem Jørgen Madsen på besøg på Silkeborg Produktionshøjskole og Lysbro Uddannelsescenter for at se, hvordan der arbejdes med at sikre alle unge en ungdomsuddannelse.

Jakob Sølvhøj er blandt andet ordfører for ungdomsuddannelserne, og på Silkeborg Produktionshøjskole hørte han om, hvad det er for gode erfaringer de har både på skolen og i samarbejdet med byens øvrige ungdomsuddannelser.

Lysbro Uddannelsescenter er en specialskole og tilbyder Særligt Tilrettelagt Uddannelse for unge med et handicap, som forhindrer, at de vil kunne gennemfør en ordinær ungdomsuddannelse. Uddannelsen er individuelt tilrettelagt, så hver enkelt af de unge mennesker få hjælp til at udvikle netop de evner og muligheder, som de har. Jakob Sølvhøj fik på dette besøg følgeskab af byrådsmedlem Lene Fruelund, som sidder i skolens bestyrelse.

På billedet står Jakob Sølvhøj ved gavlen af Lysbro Uddannelsescenters nye bygning, som er dekoreret med keramikskåle fremstillet på Lysbro Kunst.