Husk Rana Plaza

Arbejdernes Internationale Forum samler penge ind sankthansaften

bonfire-night1

“Støt tekstilarbejderne i Bangladesh, det gør vi.”

Sådan lyder sloganet for AIF, Arbejdernes Internationale Forum, Silkeborgs sankthanslotteri, der afholdes i forbindelse med LO Silkeborg/Favrskovs traditionsrige sankthansarrangement i Lunden.

“Når vi tænker på, hvor lidt det koster at få fremstillet tøj i Bangladesh, hvor utroligt lidt tekstilarbejderne får i løn, hvor stor avancen på tøj egentlig er og de kummerlige forhold, tøjet fremstilles under, gør det ondt at høre, hvor lidt danske “tøjfabrikanter” og indkøbskæder har gjort for at hjælpe de skadelidte og de omkomnes efterladte i forbindelse med tragedien på Rana Plaza i 2013,” udtaler næstformand i AIF, Silkeborg, Else Jensen, til Midtjyllands Avis.

“Det vil vi i AIF forsøge at råde en smule bod på ved at sende overskuddet for sankthanslotteriet til Tekstilarbejdernes Fagforening. Takket være en bred kreds af præmiesponsorer fra det lokale erhvervsliv og opbakning fra LO, er det muligt at lave et pænt overskud, der vil blive sendt videre til rette vedkommende, og der er desværre god brug for hver en krone,” fortsætter Else Jensen, der sammen med arrangørerne håber på godt vejr til arrangementet.

“Jo bedre vejr, desto flere mennesker og større overskud,” slutter Else Jensen.

Der døde 1134 og såredes mere end 2000 mennesker ved branden på Rana Plaza. Hvor mange der mistede en mor, far, ægtefælle eller andet nært familiemedlem er der næppe nøjagtigt tal på, udover at de tælles i adskillige tusinde.

Timelønnen for en tekstilarbejder i Bangladesh er ca. en (1) krone. Af prisen på en t-shirt går 59% til butikken, 24,4% til transport og materialer, 12% til tøjmærket, 4% til fabrikken og 0,6% til tekstilarbejderen.

0013728