Jeg – en mørkemand

Læserbrev af Vagn Larsen

vagn

Og er det ikke introduktion nok, er jeg også medlem af Enhedslisten.

En mørkemand er synonym med en traditionalist, og det er, i visse øjne, hvad sådan nogle som jeg er, når vi udtrykker modstand mod et kommunalt betalt stadion, væmmelse ved tanken om unødigt at asfaltere vor skønne natur og ulyst til at se Silkeborgs centrum lukket ned i flere år pga etablering af P-pladser under Torvet, der formentlig vil være foræret til en udefrakommende entreprenør sammen med et pænt millionbeløb (hvordan skal jeg ellers forstå negativ salgssum?), med mere trafik omkring bymidten til følge.

Det er rart at være mørkemand.

Også fordi jeg sagtens kan se alle de rare penge, der er tiltænkt ovennævnte projekter, brugt til noget nyttigt, såsom en tunnel under jernbanen og et Søsportens Hus i stedet for et par “letkonstruktioner” til opbevaring og lejlighedsvis omklædning.

Min mørkemandstankegang har yderligere den fordel, at et nyt byrod ikke skal fremtrylle flere hundrede millioner men blot bruge de budgetterede anderledes.

Jo mindre indlysende forslag, løsningsmodeller og  finansieringsmetoder er, jo mere debat og direkte modstand. Det er vel nærmest en slags kommunalvalgspolitisk naturlov?

Jeg glæder mig til, at debatten om hvad vi egentlig får/gerne vil have for vore skattepenge, bryder løs.

Der er jo sket en del på bl.a. velfærdsområdet i denne byrodsperiode, så mon ikke normeringer i skoler, på institutioner og i hjemmeplejen kommer på dagsordenen sammen med gadebelysning, vedligeholdelse og brug af eksisterende bygninger og anlæg og udlicitering af kommunale opgaver.

Undertegnede mener fx ikke, det er god reklame for kommunen, at vi hører til dem, der får mest i genopretningsstøtte i forbindelse med folkeskolereformen.

Alle ønskes en spændende og udfordrende valgkamp.