Liberale myter

Venstre skal satse på en mere seriøs og saglig kampagne

Christian Juhl, Enhedslisten.
Af Christian Juhl, folketingsmedlem

Venstre, ikke mindst Inger Støjberg,  har lagt hårdt ud efter nytåret – naturligvis i forventning om et valg inden grundlovsdag.

Og ikke mindst i forsøget på at få fat i ministerbilerne efter næste valg.

Jeg tror dog, de skal satse på en mere seriøs og saglig kampagne, end det, vi har set indtil nu, hvis de skal have en chance.

Venstre har udpeget arbejdsløse som mål for deres valgkampagne. De lever, ifølge Venstre, i sus og dus.

Venstre har bygget kampagnen op.

Den første myte hedder: Det kan ikke betale sig at arbejde. Det er forkert. Der er en solid økonomisk gevinst ved selv det lavest lønnede fuldtidsjob, hvis det er dækket af en overenskomst.

Den anden myte hedder: Man kan vælge at gå på kontanthjælp, hvis man ikke vil  arbejde. Det er forkert. For at modtage kontanthjælp skal man stå til rådighed for arbejde og være aktivt søgende. Hvis man siger nej til anvist arbejde, mister man kontanthjælpen.

Den tredje myte hedder:  Kontanthjælpsmodtager sidder hjemme i sofaen. Det er forkert. Modtagere af kontanthjælp sendes i (ud)nyttejob efter tre måneder, hvor de skal arbejde 37 timer om ugen for kontanthjælpen.

Venstre forholder sig ikke til det centrale problem, nemlig hvordan man skaber de 100.000 job, som ledige tripper for at kunne søge.

Stop myterne, Inger Støjberg, og giv os svar på de reelle problemer.