Mindeord for Mikael Hasle

Vi har mistet en god kammerat, verden har mistet et politisk engageret, varmt og humanistisk indstillet menneske, Mikael Hasle døde lørdag d. 27. juli.

Sidste sommer troede vi, vi skulle sige farvel til dig, da du svævede mellem liv og død efter amputation af begge ben grundet en aggressiv bakterieinfektion. Men du var ikke parat til at forlade verden og kæmpede dig tilbage til livet, også selvom det blev et helt andet liv end det, du hidtil havde haft. Du kom på Remstruplund Genoptræningscenter og lærte, hvordan du kunne klare en tilværelse uden ben. Det stod os hurtigt klart, at du havde viljen til at skabe dig et godt liv, eller som du selv sagde:

“Jeg generobrer stille og roligt livet”

Og det var med glæde og gåpåmod, du indtog din nye handicapvenlige lejlighed på Solsortevej umiddelbart før jul. Du pointerede gang på gang, at du var glad for lejligheden, og der gik ikke lang tid, før køkkenet blev indtaget, og du lavede kæmpe portioner chili con carne til de mange venner, der havde sørget for flytningen, og som gennem hele sygdomsforløbet havde hjulpet dig. Det var med begejstring, du i april kunne melde ud, at du kunne tage et nyt skridt i generobringen af livet, idet du fik en el-scooter. Det var til glæde for mange, at du igen dukkede op i bybilledet med Stetson-hat og godt humør og altid en frisk bemærkning.

Du har i hele dit voksne liv været politisk engageret først i DKP og siden i Enhedslisten. Du har været aktiv i kampen for fred, du har ufortrødent forsvaret de mennesker, der havde det svært i tilværelsen, for dig var socialismen konkret og et mål, det var værd at kæmpe for. Du har været engageret i boligforeningsarbejde og i Stop Madspild som en naturlig del af dit politiske engagement. I Enhedslisten har du ydet en indsats på landsplan med at arrangere kurser for nye medlemmer, du har siddet i bestyrelsen og været kontaktperson i Region Midtjylland, og lokalt har vi nydt godt af din indsats som bestyrelsesmedlem og kontaktperson gennem mange år men også som den, der påtog sig at føre vores lokalafdeling ind i tiden med sociale medier. Du har også personligt været aktiv på facebook, oftest med politisk bid og vid, og vi er flere hundrede, der nu kommer til at savne dine altid veloplagte og velformulerede opslag. Det vidner også de mange mindeord om, som i løbet af det sidste døgn er strømmet ind som reaktion på den triste meddelelse om din død.

Mikael, vi kommer til at savne dig, men vil mindes dig med respekt for din indsats, din vilje til at leve livet, og med et smil på læben vil vi huske dig for dit vid.

Med kærlig hilsen

Lene Fruelund

På vegne af Enhedslisten Silkeborg