Ny regering: Sov med støvlerne på

Det bliver en hård tid, vi går i møde på arbejdsmarkedsområdet

Christian Juhl, Enhedslisten.
Af Christian Juhl, folketingsmedlem

Den tidligere direktør for DA Jørn Neergaard Larsen blev ny beskæftigelsesminister i Lars Løkke Rasmussens nye regering. Han skal blandt andet gennemføre skattelettelser for erhvervslivet og gennemføre ændringer af dagpengesystemet.

Jeg skal lige love for, at den nye regering trækker linjerne hårdt op, både ved at vælge en beskæftigelsesminister direkte fra arbejdsgivernes rækker og ved at fremlægge et meget blå og arbejdsgivervenligt regeringsgrundlag, ikke mindst på arbejdsmarkedsområdet.

Der er hårdt brug for mange nye arbejdspladser til vores arbejdsløse. Regeringen vil give skattelettelser til erhvervslivet, vel vidende, at det ikke vil sikre nye arbejdspladser. Der er ophobet store beløb i virksomhederne, hvis største problem er mangel på efterspørgsel.

Der er ikke et ord om en forbedret indsats for et ordentligt arbejdsmiljø, selvom der hvert år sker 40.000 alvorlige arbejdsulykker og anmeldes 20.000 erhvervssygdomme. Udgifterne i forbindelse med arbejdsulykker løber årligt op i godt 60 mia. kr.

Den nye regering har ikke fremlagt en eneste ide om, hvor de vil hen med dagpengereformen eller de stadig store uløste problemer med social dumpning. Jeg opfordrer fagforeninger og forbund til at sove med støvlerne på. Det bliver en hård tid, vi går i møde på arbejdsmarkedsområdet.