Politikerne løsner vejgrebet


Af Peter Sig Kristensen, byrådsmedlem

Den tværpolitiske bevægelse i Silkeborg Kommunes byråd, “Silkeborgjyder mod overflødige genveje” (SMOG) vejrer forårsluft.

SMOG har længe ønsket sig, at de øvrige rødder i klassen forholdt sig aktivt til, om der nu var behov for Nordskovvej, Drewsensvej Vest, veje til og fra et stadion betalt 100 % af skatteborgerne, veje til og fra et overflødigt butikscenter osv osv osv.

Særligt, når vi samtidig i kommunens gode vækst mangler penge til byggerierne af nye børnehaver, skoler og plejecentre og renoveringer af eksisterende børnehaver, skoler og plejecentre. I sidste tilfælde jævnligt efter påbud fra Arbejdstilsynet.

Vi hilser derfor velkomment, at vi nu i det lokale dagblad, som ellers til daglig driver valgkamp for blandt andet Nordskovvej, kan læse, at nogle af de øvrige byrødder bruger forårets komme til at komme til fornuft om Drewsensvej Vest.

Måske vi får så gode varmegrader senere på foråret og sommeren, at der også kommer fornyet luft til tankevirksomheden ift Nordskovvej.

SMOG minder her om, at mange af de øvrige rødder i klassen ytrede fornuftige holdninger, da det sidst var varmt, og valgkampen startede i sensommeren.

Hele ni af de dengang midlertidige medlemmer af SMOG, nu øvrige byrødder, sagde dengang til vælgerne, at de ikke var enige i, at Nordskovvej skulle anlægges hurtigst muligt. Det var byrødder med så gode danske navne som Helle, Lars, Kim, Jonas, Lars, Morten, Harry, Susanne og Kristoffer.

Og så mange som 18 af de øvrige byrødder var mere eller mindre enige i, det var vigtigere at løse trafikkens udfordringer ved jernbanen midt i Silkeborg end at bruge millioner og atter millioner på at smadre den mest bynære del af Danmarks selvudnævnte outdoor hovedstad ved at anlægge Nordskovvej. Udover de allerede nævnte gode danske navne var også Søren, Rune, Ivan, Johan, Martin, Kuno, Steen, Jarl, Flemming og Linda med på den.

I SMOG håber vi på endnu bedre vejr, når nu den smule forår, vi har haft hidtil, kan gøre så stort et indtryk på den lokale vejmafia, som lørdagens avis viser.

Vi vil i SMOG gerne bedre, og mere nødvendige og fornuftige, veje til brug af kommunens mange penge til byggeri og anlæg. Tæt på borgernes, og ikke kun bilisternes, behov.

OM DEN POLITISKE BEVÆGELSE SMOG
(Silkeborgjyder Mod Overflødige Genveje)

Det tværpolitiske parti SMOG består nogenlunde fast af seks byrådspolitikere fra partierne Venstre, Socialistisk Folkeparti, Alternativet og Enhedslisten.

En række øvrige politikere tilslutter sig fra tid til anden bevægelsen SMOG.

Det sker typisk i forbindelse med valgkampe, mens de typisk melder sig ud igen i forbindelse med lokale gruppemøder i Venstre og Socialdemokratiet.