Ryanair kan ryge og rejse

– hvis de ikke tegner en dansk overenskomst

madsen og stehr 2

Torsdag den 26. marts var der demonstration foran Arbejdsretten i København for de ansattes ret til at kræve, at Ryanair tegner dansk overenskomst. Jørgen Madsen og Peter Stehr deltog i demonstrationen med henholdsvis Enhedslisten Silkeborg og 3F Silkeborgs faner.

madsen og stehr 1

Forinden havde 3F Silkeborgs generalforsamling vedtaget denne udtalelse, som Enhedslisten Silkeborg bakker 100 % op:

“Der er en luftkrig i gang, hvor priser, lønninger og arbejdsvilkår presses i bund indenfor luftfarten.

Ryanair fører an med månedslønninger på 10.000 kr. og generelt uanstændige arbejdsvilkår, og oven i det erklærer de krig mod fagforeninger.

Det vil betyde social dumping for alvor i dansk og nordisk luftfart, når Ryanair vil etablere en base i Københavns Lufthavn uden overenskomster. Det vil vi ikke acceptere.

Alle ansatte skal have overenskomst.

Alle ansatte skal have ret til at organisere sig.

Alle ansatte skal have løn og arbejdsvilkår på danske vilkår.

Derfor støtter vi flypersonalets og de ansatte i lufthavnens kamp mod social dumping.

Grænsen er nået og det skal stoppes.

Vi opfordrer til

  • at alle organiserede lønmodtagere kun bruger flyselskaber, som har overenskomst og ikke er i konflikt.
  • at overenskomstdækkede virksomheder sørger for, at ansatte kun bruger flyselskaber, som har overenskomst og ikke er i konflikt.
  • at Silkeborg Kommune og Region Midtjylland ligeledes kun bruger flyselskaber, som har overenskomst og ikke er i konflikt.

Vi vil

  • kontakte LO og de andre lokale fagforeninger, klubber og fagligt aktive, for at vi i fællesskab kan organisere en opbakning bag konflikten mod Ryanair.
  • deltager i de mærkedage, som organiseres til støtte for flyvepersonalet og overenskomst. Derfor deltager 3F Silkeborg i demonstrationen ved Arbejdsretten i København på torsdag.”