SÅ ER DET VED AT VÆRE SIDSTE CHANCE

Om under 14 dage udløber høringsfristen for kommuneplanen. Så det er ved at være nu, hvis du skal have noget med.

Jeg er imponeret over det borgerengagement, jeg har oplevet hidtil i høringsprocessen. De fleste af de borgermøder, der har været afholdt, har været med stort og meget aktivt fremmøde. Tak, bare tak, og også til Midtjyllands Avis for den omfattende dækning.

Der er på dette tidspunkt en søndag formiddag i alt 217 høringssvar indgået via kommuneplanens hjemmeside. Men på grund af internettets umættelighed er der plads til mange flere end 217 høringssvar. Så har du ikke skrevet dit høringssvar endnu, eller skal du lige have en nr. 2, nr. 10 eller nr. 20 med fra dit perspektiv, så giv den nu gas via kommunens hjemmeside, før det er for sent.

Den 12. oktober lukker leddet.

Og så tager vi over som byråd.

Så skal vi bundfælde de indtryk, vi har fået fra den intense høringsperiode. Vi skal læse høringssvar, så det sprøjter. Og vi skal, som det væsentligste, tage stilling.

For det er jo det, vi er til for som politikere.

At tage stilling.

Jeg har allerede noteret en række kandidater til ændringer i forslaget. Helt nøjagtigt elleve styks, og der kan sagtens komme flere til via resten af borgermøderne og/eller høringssvarene.

De elleve kandidater til ændringer indeholder hele ni areal-udlæg til boliger i Sejs-Svejbæk, Funder, Ans og Gjern. Nogle steder er der tale om, at boligerne bør vente, til institutioner og skoler er klar til at tage mod nye tilflyttere. De fleste steder er der samtidig tale om naturværdier, som risikerer at gå tabt i den hidsige bolig-vækst. Som det er sket de senere år i eksempelvis Lysbro, Buskelund og Sejs-Svejbæk.

De sidste to ændringer, jeg har på blokken indtil videre som politiker, handler om vores tilgang til skovbyggelinjen samt bygningers bevaringsværdi.

Elleve kandidater til ændringer er jo mange, og jeg er utålmodig. Flere af dem, og særligt den allermest groteske ved Sindbjerg Mosevej i Sejs, som jeg har arbejdet med siden juli, må i øvrigt gerne blive sendt ud af forslaget på røv og albuer allerede inden høringsfristens udløb. Undskyld mit franske.

Husk, kære borger, at du stadig har tid til at give til kalaset. Det gør du ved at sende netop dit eller jeres høringssvar til kommuneplanen. Jeg glæder mig til, og garanterer, at læse det.

Peter Sig Kristensen

Medlem af byrådet i Silkeborg Kommune for Enhedslisten