Silkeborg – en nyere udgave af Korsbæk


Af Peter Sig Kristensen, byrådskandidat

Lørdagens leder i Midtjyllands Avis er en hyldest til det lokale demokrati, hvor konsensus er dagens orden. Lederen slutter af med en vurdering af, at det ikke sker i Silkeborg Kommune, at beslutninger ukritisk bliver truffet bag lukkede døre.

Vi finder i Enhedslisten desværre, at den slags sker i for høj grad. Silkeborg Kommune er i for mange tilfælde en nyere udgave af Korsbæk, før Mads Skjern kom til byen.

Her kommer to eksempler blandt mange:

  • Beslutningen om at bruge fem millioner kroner på et golfeventyr næste år i Resenbro har aldrig været i byrådet
  • I den aktuelle sag fra Sejs-Svejbæk skulle der en aktindsigt til, før politikerne begyndte at diskutere sagen med de lokale borgere

I mange tilfælde klapper vores lokalpolitikere bare i, når de bliver stillet kritiske spørgsmål. Og de får lov til det, blandt andet af Midtjyllands Avis, som agerer hyrdehund frem for vagthund.

Som ny kandidat til byrådet er jeg meget overrasket over, hvor lidt politik, der egentlig tales i byrådet. Det mest illustrative eksempel var seneste byrådsmøde, hvor tre dagsordenspunkter blev lukket ned for politisk debat med henvisning til procedure. Hvad skal vi dog med et byråd, hvis de ikke vil og kan diskutere politik, men gemmer sig bag de lukkede døre i fagudvalgene?

Jeg går til valg på at forny lokaldemokratiet. Vi skal diskutere politik med hinanden i Silkeborg Kommune, fordi politik, og særligt lokalpolitik, betyder rigtigt meget for vores liv. Så den politiske debat skal have et ordentligt los bagi.

Giv den gas til demokratiets festdag tirsdag 21. november, kære vælgere.

En stemmeprocent på 100 % vil give genlyd i verden.