Spin, spin og atter spin…


Af Peter Sig Kristensen, byrådskandidat

Så kom den – den tredje gang, Silkeborg Kommunes hjemmeside misinformerer om økonomiske forhold af stor betydning for borgerne.

Jeg synes, det er stærkt bekymrende.

Første gang, det skete, var, da der stod på hjemmesiden, at det lokale erhvervsliv havde betalt mere end halvdelen af stadion. Det er forkert.

Anden gang, det skete, var, da, der var landet en foreløbig budgetaftale for næste års budget, og borgmesteren udtalte, at kernevelfærden bliver løftet med over 100 mio. kr. Det er også forkert.

Tredje gang, det skete, var i går, da budgetaftalen var besluttet endeligt i byrådet. hvor den forkerte oplysning om de over 100 mio. kr. til kernevelfærden bliver gentaget.

Hvad er det nu, man siger om noget forkert, der gentages? Bliver det mere rigtigt af det, eller hvordan er det lige?

Det er bekymrende med de informationer om økonomien i kommunen, fordi:

  1. Mange borgere bruger hjemmesiden og tror, dens oplysninger er korrekte.
  2. Det er valgkamp, og det at give forkerte oplysninger fra magtens, her borgmesterens, side på centrale forhold på en platform, som mange borgere ser som troværdig, er magtfordrejning
  3. Vi har – desværre – på dette område et lokalt dagblad, som ikke bekymrer sig synderligt om, at borgmesterpartiet bruger kommunens officielle kanaler til at føre valgkamp.

Og så må vi jo i Enhedslisten jo være vagthunden. Det bliver faktisk lidt kedeligt i længden at være det. Men når ingen andre gider, må vi jo gøre det.

For det er ikke OK, at misinformere borgerne.