Tag nu de første år i børnenes liv alvorligt!

Da valget blev udskrevet sagde S-formand Mette Frederiksen fra sit ”sygekøkken” at flere voksne til små børn i dagtilbud, er det man vil få, hvis Socialdemokratiet kommer til magten efter 5. juni!

Og hvor jeg dog håber at jeg kan stole på Mette denne gang!

For der skal ikke kun flere voksne til de nye institutioner der følger med at der fødes flere børn i Danmark. NEJ DER SKAL FLERE VOKSNE TIL DE BØRN DER ALLEREDE ER I INSTITUTIONERNE!

DET ER SIMPELTHEN NØDVENDIGT, HVIS DISSE BØRN SKAL VOKSE OP MED:

  • en oplevelse af at voksne hører dem, respekterer dem og hjælper dem med at blive glade og positive mennesker,
  • en oplevelse af at ”jeg” er vigtig, men de andre børn er lige så vigtige,
  • en læring der sætter sig i deres lille personlighed og viser dem, at hvis ”jeg” skal respekteres af andre, så er jeg også nødt til at respektere de andre: hjælpe dem, snakke ordentlig til dem – tage dem med i mine lege og kræve at de gør det samme for mig. Og lære, at hvis jeg har brug for at være alene, så skal jeg sige det/vise det tydeligt og ordentligt. For så vil børnene altid have venner.

 Alt dette kaldte mine forældre opdragelse og det lærer man ikke af sig selv.

Der skal dygtige og bevidste voksne til at vise og lære børnene disse sociale og personlige vigtige måder at gebærde sig i livet på.

Min mor var der og var en kærlig og tydelig voksen. Det ved vi jo at alle forældre ikke nødvendigvis var og er. Men nutidens børn har ikke deres forældre hos sig i mange timer af deres vågne tid og de har brug for omsorgsfulde og tydelige voksne i de timer, hvor mor og far ikke er der.

Og dem er der alt for få af i dagens dagtilbud!

Mette Frederiksen: Vis at du vil være Børnenes Statsminister på en troværdig og respektfuld måde – vi fra Enhedslisten skal nok støtte dig alt det vi kan, hvis du viser det.

 Med venlig hilsen

Kirsten Gammelgård

  • tidligere pædagog
  • tidligere pædagogisk udvikler og formand i BUPL Århus Amt
  • tidligere underviser/konsulent på daginstitutionsområdet VIA University College