Tak for Jysk Park til borgerne i Silkeborg Kommune

Jeg savner en ydmyg tak til alle borgere i Silkeborg Kommune


Af Peter Sig Kristensen, byrådskandidat

Onsdag modtog jeg, og alle andre borgere i Silkeborg Kommune, et tillæg til avisen med historien om Jysk Park i anledning af mandagens udsolgte kamp mod naboerne fra Aarhus. Jeg har læst hele tillægget fra ende til anden, men intetsteds læser jeg tak til borgerne i kommunen.

Der er ellers interviewet både direktører i aktieselskabet bag SIF, nuværende og tidligere spillere, sponsorer og mange flere. Ja, tilmed en DBU formand. Men ingen af dem siger tak til Silkeborg Kommunes borgere.

Det siger ellers sig selv, at de burde sige tak. Silkeborg Kommunes borgere har jo betalt stadion fra ende til anden. Alle cirka 130 millioner kr. plus de følgeudgifter i millionklassen, som byggeriet fører med sig både på og omkring det gamle og nye stadion.

Hver borger, barn, ung, voksen eller senior, har dermed hver givet ca. 1.500 kroner til det nye stadion.

Det kunne man vel godt sige et ydmygt mange tak for som fremtidig bruger af stadion? Det er jo mange penge, som vi vel lige så godt kunne have brugt på andre kommunale anlæg – børnehaver, skoler, ældrecentre etc.

Jeg kan ikke lade være med at smile lidt ad Jyske Banks Anders Dam, når han i tillægget udtaler, at Jysk Park er “Danmarks første gældfrie stadion”. Det lokale erhvervsliv med Silkeborg IF Invest i spidsen, flankeret af virksomhederne Jyske Bank og Jysk, står jo i dyb, dyb gæld. Til borgerne i Silkeborg Kommune.

Måske den store tak ikke egner sig til tillægget, som vist skal bidrage til illusionen om, at det er det lokale erhvervsliv, der har givet os borgere et stadion. Selvom det forholder sig lige omvendt.

Jeg hepper i øvrigt højlydt på SIF. Jeg kan sagtens heppe på det, der foregår på banen, uden at heppe på det udenfor stregerne. Jeg nærer også den dybeste respekt for det lokale erhvervsliv. De har været utroligt gode købmænd i denne sag, og det er det, de er sat i verden for. De dårlige købmænd er flertallet af dem fra Søvej 1, der er på valg til november.

Lad os give kampen den allerbedste kulisse mandag aften, og århusianerne en røvfuld. Og sige tak til hinanden, når vi nu ikke får takken på anden vis.