Tør du, Frank Borch?

Silkeborg Kommune har det med at lave vejprojekter, ingen kan vurdere nødvendigheden af, før motorvejen åbner

Mikael_web
Læserbrev af Mikael Hasle

Silkeborg Kommune – med privatbilismens lokale førstemand, Frank Borch, i spidsen – har sat sig for at ødelægge mest mulig natur på kortest mulig tid ved at anlægge veje, ingen har nogen anelse om, er nødvendige.

Det seneste eksempel er udvidelsen af Resendalvej, som ingen kan vurdere nødvendigheden af, før motorvejen er åbnet. Og så har vi klassikeren, Frank Borchs hjertebarn: Nordskovvejen – som heller ingen kan vurdere nødvendigheden af, før motorvejen åbner.

I avisen den 10. juli fremfører Borch, at kommunens egne og eksterne specialister siden 2001 har arbejdet med at lægge planer for trafikudviklingen i fremtiden – og resultatet er altså foreløbig disse to misfostre af naturødelæggelse og øget forurening fra bilerne.

Det er nu en gang sådan, at hvis man kun har en hammer, så ser man alle problemer som søm – og hvis man, som Frank Borch, ser privatbilismen som transportens apoteose, så anlægger man flere veje. Man tænker slet ikke i alternativer – og Frank Borch har ved at borgermøde om Nordskovvejen fortalt mig, at man ikke har ofret en krone, ikke et minut, ikke en tanke på at grave lidt i, om man i stedet for bare at lægge sig fladt ned og overgive sig til bilismen måske kunne gøre noget for at mindske trafikmængden. Ikke en tanke har man skænket denne mulighed, som ellers med stor succes bliver praktiseret andre stedet i verden.

I samme indlæg påstår Frank Borch for en god ordens skyld, at ’enkelte fortsat er modstandere’ af Nordskovvejen. Enkelte? Hvor jeg færdes, er jeg endnu ikke stødt på nogen, der synes, at Nordskovvejen er en god ide! Skulle vi ikke tage en folkeafstemning om den, Frank? Tør du?