Uventet konkurrence


Af Jørgen Madsen

Så stor var overraskelsen for avisens journalist, at det måtte med i overskriften i lørdagens udgave af Midtjyllands Avis: ”Uventet konkurrence om at drive Silkeborgs stadion”.

Forklaringen på den uventede konkurrence må da også være, at det er et udenbys firma, der overraskende har meldt sig på banen. De har tydeligvis ikke fattet, at alt var tilrettelagt på forhånd, så det bliver SIF A/S, der skal løse opgaven. Driften af stadion sendes kun i udbud, fordi reglerne kræver det.

Silkeborg Kommune har sat en max. pris på 2.750.000 kr., og så skal tilbudsgiverne beskrive, hvad de kan tilbyde for den pris.

Når tilbuddene skal afgives den 1. oktober har SIF haft over et år til at øve sig på opgaven. De har nemlig fået opgaven først i anden halvdel af 2017 og efterfølgende forlænget med hele 2018. For det får de 3.630.000 kr. om året. Altså 880.000 kr. mere end den pris, som udbuddet fastsætter. Eller ca. en tredjedel mere.

Silkeborg Kommune understreger, at der kun er begrænsede erfaringer omkring driften, så tilbudsgiverne skal selv vurdere og beskrive omfanget af den nødvendige drift i deres tilbud. Ikke desto mindre får SIF lov til at øve sig på driften i over et år, inden de skal afgive deres tilbud, så de ”begrænsede erfaringer”, der trods alt er, har SIF! På den baggrund kan det vel diskuteres, om tilbudsgiverne har ens vilkår til at udarbejde deres tilbud.

Så man kan kun dele avisens forundring over, at der er andre end SIF, der vil byde på driften. Men en Roskildevirksomhed følger nok ikke med i lokalpolitikken på vores kanter, og ved vel ikke bedre.

Det er også værd at fremhæve, at et enigt økonomiudvalg i december 2017 besluttede, at kommunen ikke selv må byde på opgaven. Altså det gamle ØKE med deltagelse af SF og Socialdemokratiet. Kommunens egne medarbejdere har ellers stået for driften af det gamle stadion i mange år, så mon ikke de har de nødvendige kvalifikationer? Der er tale om udlicitering af en kommunal opgave.

Hvordan vil Hans Okholm, Rune Kristensen og Søren Kristensen forklare de kommunale specialarbejdere og fagbevægelsen det?

Men selvfølgelig – SIF får, hvad de ønsker. Og mon ikke det ender med, at de får driften af hele Søholtanlægget?