Maria Temponeras

En midtjysk stemme for solidaritet og klimahandling

Jeg er lærer og biolog, og bor i Bjedstrup udenfor Ry. Jeg er 51 år, har 4 børn og bor sammen med Claus, som er bådbygger.

Jeg er først og fremmest optaget af klimakatastrofen, som er i fuld gang. Vi er nødt til at tage den dødsens alvorligt, og handle akut, så vi kan afbøde de værste konsekvenser af katastrofen.

Det kan vi ikke, uden at udfordre kapitalismen og idéen om uendelig økonomisk vækst. Vi har ikke råd til overforbrug, oprustning og motorveje. Men hvis vi sætter mennesker før profit, respekterer planetens grænser, og fordeler arbejde og goder retfærdigt, har vi ressourcer til alt det vi vil.

Børn skal have pædagoger nok. Gamle, syge, flygtninge, handicappede og psykisk sårbare skal have ordentlige vilkår. Alt for mange mennesker lever i fattigdom, fordi de er syge eller har andre problemer. Det kan vi ikke være bekendt som fællesskab.

Flygtninge og indvandrere er ikke et problem, men en berigelse af vores samfund. Udsendelserne til Syrien skal stoppes, og udrejsecentrene skal lukkes, så folk kan få lov at uddanne sig og arbejde.

Alle skal respekteres for dem de er. Kvindehad, transfobi og racisme er et kæmpe problem, og skal bekæmpes. Feminisme og normkritik er gode og nødvendige redskaber til det.

Vores landbrug og fødevaresystem er dybt dysfunktionelt. Landbruget skal forandres totalt, så lavbundsjorde kan lagre kulstof og så landbruget ikke forurener søer, hav og drikkevand. Der skal meget mere plads til skovbrug og til vild natur.

Livet på landet skal være godt, og man skal kunne bo på landet uden en bil. Et netværk af billig og fleksibel kollektiv trafik er en stor del af klimaløsningen.

  • Vi skal tage klimakatastrofen dødsens alvorligt
  • Alle har ret til et godt og værdigt liv. Det er et fælles ansvar
  • Kvindehad, transfobi og racisme skal være fortid. Feminisme og normkritik er nødvendigt.
  • Vi skal dyrke mad til mennesker og give plads til den vilde natur

“Her i Midt- og Vestjylland har vi så meget plads og initiativ. Vi kan leve godt uden at ødelægge klimaet og naturen. Lad os gøre det.”

MARIA TEMPONERAS

Spidskandidat for Enhedslisten i Vestjyllands storkreds

Kryds Ø