Anerkend Palæstina som stat

Danmark skal blive nation nummer 135, der anerkender Palæstina som selvstændig stat med udgangspunkt i 1967-grænserne. Deltag i Mellemfolkeligt Samvirkes underskriftindsamling

flag

Danmark har i mere end 20 år, på tværs af skiftende regeringer, haft en officiel politik, som bakker op om etableringen af en sammenhængende og bæredygtig palæstinensisk stat som del af en tostatsløsning mellem Israel og palæstinenserne. Via millioner af bistandskroner har Danmark gennem årene støttet Palæstinas selvstændighed og statsopbygning, som er forhindret af den igangværende israelske besættelse.

Danmark bør følge op på positive og progressive erklæringer fra bl.a. svenske politikere og britiske parlamentarikere om anerkendelsen af Palæstina. FN, IMF og Verdensbanken har alle erklæret, at Palæstina lever op til kriterierne for selvstændighed. 134 lande verden over har anerkendt Palæstina som selvstændig og suveræn stat, og det palæstinensiske folks selvbestemmelsesret er et fast konsensussynspunkt i det internationale samfund.

nytkort

Sommerens bombardementer af Gaza, der efterlod mere end 2000 døde mellem juli og august, samt den konstante udvidelse af de ulovlige israelske bosættelser på Vestbredden, viser, at der er et akut behov for handling fra det internationale samfund for at sætte en stopper for straffriheden. Israels forsatte og ulovlige bosættelsespolitik, og de årtiers fejlslagne forhandlinger, har ikke ført nogen vegne. Imens er tiden for en tostatsløsning ved at rinde ud.

En anerkendelse af Palæstina vil sende et stærkt politisk signal til parterne om, at en fredsaftale skal findes nu. Samtidig vil det styrke de i forvejen hårdt prøvede fredskræfter på begge sider. Kun en fred, som bygger på international lov og med respekt for menneskerettighederne, er varig. Den snart 50 år lange militære besættelse må høre op, og det er på tide, at dansk politik skærpes markant i forhold til den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Skriv under og send et klart signal til udenrigsministeren om, at det er tid til at anerkende Palæstina som selvstændig stat.