Vi betaler Mia. af kroner til EU men vi har ikke råd til Store Bededag.

Folketinget har vedtaget, med regeringen i spidsen, Store Bededag skal afskaffes.

Finansministeriet har regnet på det og påstår at vi kan spare ca 3,2 milliarder kroner ved at afskaffe Store Bededag.

Men vi i Folkebevægelsen mod EU har fundet pengene et andet sted.

Mette Frederiksen sagde i 2020 på vegne af Danmark ja til vi vil sætte vores bidrag op til EU med et beløb der siges være det samme som Finansministeriet siger at vi sparer ved afskaffelsen af Store Bededag. Vi skal derfor bede EU om at rulle den danske støtte tilbage til ved den var før 2020.

Sjovt nok så er EU fredet hvad besparelser angår. I 2019 betalte Danmark 20,2 Milliarder til EU’s budget, ud af det tal, modtog vi11, 2 i udbetaling. Dette er tal fra Folketingets EU oplysning. Vi vil gerne spare nogle flere skattekroner til EU.

Disse penge kan bruges til at finansiere store Bededag.

I Folkebevægelsen mod EU har vi altid været varme tilhængere af internationalt samarbejde og vi forstår selvfølgelig at det koster noget. Men når det drejer sig om EU så er vi begrænset af at unionen truer det danske folkestyre og vores værdier som miljø, velfærd og fred. Virksomheder som sælger den våben, til stater der styres af en diktator, får f. eks store beløb i støtte og truer dermed det nordiske arbejdsmarkedet.

Vi i Folkebevægelsen mod EU forsvare det danske folkestyre,  og vores suverænitet i EU parlamentet, og har altid gjort det. Når der er valg til EU parlamentet til næste år er det ikke sikkert at Folkebevægelsen mod EU er på stemmesedlen.

Jeg vil derfor opfordre til at man giver en vælgererklæring til Folkebevægelsen mod EU på hjemmesiden www.vaelgererklaering.dk

Dette vil gavne vores demokrati. Og selvom at man har givet en vælgererklæring til et folketingsparti, så kan man godt give en vælgererklæring til Folkebevægelsen mod EU.

Vi kan finde pengene til Store Bededag ved at skære i støtten til EU.

Af Jesper K. Lundberg, medlem af Folkebevægelsen mod EU`s landsledelse og Enhedslisten Silkeborg.