Den uendelige historie om prisen på en lounge

SIF A/S arbejder hårdt på at skrabe 20 mio. kr. sammen fra sponsorerne. Det er åbenbart ikke en let opgave.

Jørgen_240
Af Jørgen Madsen, byrådsmedlem

Det mindste byrådsflertallet kan gøre i den sammenhæng er da så at få regnet den rigtige pris ud på den lounge, som de har tilbudt at købe af SIF. I februar kom der svar fra Statsforvaltningen om, at det ikke er ulovligt, hvis Silkeborg Kommune betaler 19,1 mio. kr. for den nedrivningstruede lounge.

Men som jeg dengang gjorde opmærksom på, kan det under ingen omstændigheder være den endelige pris.

Ifølge lejeaftalen mellem Silkeborg Kommune og SIF fra 2000 skal kommunen købe loungen af SIF, hvis de ikke længere skal spille bold på det nuværende stadion, for enten salgsværdien eller den nedskrevne værdi. Salgsværdien har man fornuftigvis opgivet at finde. Og med udgangspunkt i den nedskrevne værdi er de kloge mænd nået frem til, at skatteyderne skal betale 19,1 mio. kr. for loungen.

Men forudsætningen for aftalen var, at SIF ikke skulle betale husleje for stadion i 30 år (som ellers ifølge dokumentet ”ville have udgjort minimum 800.000 kr. og maksimum 1.100.000 kr.” pr. 1. marts 2000).

Det vil sige at afskrivningen på loungen udgjorde huslejen.

Det må betyde, at der fortsat skal afskrives ca. en mio. kr. om året. Eller hvis Silkeborg Kommune allerede nu skal overtage loungen til de omtalte 19.1 mio. kr., at så skal SIF A/S begynde at betale leje af stadion. Og det kan næppe være et mindre beløb i dag end i 2000. Altså omkring en mio. kr. om året.

Jeg tør ikke gætte på, hvornår et evt. nyt stadion kan stå indflytningsklart, men det bliver nok ikke før i 2016. Så enten falder prisen på loungen med ca. to mio. eller også skal SIF lægge en mio. kr. om året i leje for de to næste år.

Så slår det jo ikke til, hvis SIF A/S kun samler 20 mio. kr. sammen blandt vennerne og forventer at kunne lægge yderligere 20 mio. i puljen fra Silkeborg Kommune fra loungen. Selv om de præcise tal åbenbart skal holdes hemmelige, vil det være et kvalificeret gæt, at salget af loungen kun indbringer SIF 17.1 mio. kr. Og så skal de finde 22.9 mio. kr. i stedet for. Plus de 10. mio. fra henholdsvis Jysk og Jyske Bank.

Byrådsflertallet må hjælpe SIF A/S med at finde det rigtige beløb.