Stop en hal(v), Silkeborg


Af Peter Sig, byrådskandidat

Som det mest økonomisk ansvarlige parti i byrådet må Enhedslisten tage afstand fra den tidlige julestemning, som florerer i anledning af det kommende budgetseminar. Vi kan blandt andet læse, at Liberal Alliance, Det Radikale Venstre og Venstre vil sætte penge af til minimum en hal mere.

Vi har forståelse for, at Buskelund-området følte sig snydt, da Hvinningdal-området fik en hal i julegave sidste år. Vi kan også forstå, at det skabte tydelig frustration blandt en del byrådsmedlemmer. Det ændrer dog ikke på, at alle partier undtagen Enhedslisten i sidste års budgetaftale skrev under på, at der ikke bliver afsat flere penge til haller før efter 2019.

En anden grund til lige at stoppe op er, at de samme partier også aftalte i budgettet, at der skal sættes penge af fra kassen til både et svømmecenter og et multianlæg på Søholt. Hele 80 millioner er på forhånd taget op af kassen. Så vi vurderer ikke i Enhedslisten, at det er tid at tage endnu flere millioner op. For ingen ønsker sig vel tilbage til byrådsperioden 2010-2013, hvor store besparelser var ”julegaven” på grund af lavvande i kassen?

En tredje grund til lige at holde igen er, at alle partier undtagen Enhedslisten har vedtaget en lejeaftale for JYSK Park, som betyder en lejenedsættelse med godt 4,2 mio. kr. pr. år de næste 25 år. Flere penge til forretningsidrætten betyder som bekendt færre penge til foreningsidrætten.

Så husk lige, hvad I har aftalt med hinanden.

Vi vil i Enhedslisten hjertens gerne se på nye lokale halønsker, når:

  • Vi har penge til en ny skole og nødvendige skolerenoveringer
  • Vi har penge til nye børneinstitutioner grundet det stigende børnetal
  • Vi har penge til modernisering af to plejecentre, som har ventet i snart ti år
  • Vi har besluttet, om et nyt multianlæg med gulv svarende til fem idrætshaller, skal bygges eller ikke. Selvfølgelig i Silkeborg
  • Vi har fundet ud af, om det nu lige er Silkeborg by, der også har brug for den næste hal, efter at de to seneste indoor-haller også er faldet i outdoor-hovedstaden.

Så lad os snakke nye haller og alt andet godt, når vi har fået styr på kernevelfærden i kommunen. Vi er ikke overbeviste om, som avisens chefredaktør er i en nylig leder, at der er råd til det hele.

Nogle må jo holde fødderne på jorden som det mest økonomisk ansvarlige parti i byrådet