Tillykke til Overdanmark

Underdanmark må klare sig selv med hjælp fra frivillige og andre med et varmt hjerte!


Af Lene Fruelund, byrådsmedlem

Det kunne være en passende overskrift på det kapitel i historiebogen, der forhåbentlig snart kan skrives om Lars Løkkes regeringstid.

Mens boligejerne kan fornøje sig over at være blevet begunstiget i finansloven og trygt se julen i møde, kan 443 lejere i Silkeborg ligge søvnløse ved tanken om, at de måske snart bliver sat ud af den lejlighed de bor i, fordi de har fået beskåret deres boligydelse som følge af kontanthjælpsloftet og kravet om 225 timers arbejde. Arbejde, som de gerne vil have, men ikke kan få.

I fredags kunne vi her i avisen læse, at boligselskabet Sct. Jørgen, som har en hel del lejeboliger i Kjellerup, påtænker at sætte lejen ned for de lejere, der nu ikke længere kan betale deres husleje. Det er bestemt sympatisk. Det betyder, at det er de andre lejere i boligforeningen, der træder solidarisk til, men var det ikke mere rimeligt, at det var alle kommunens skatteydere, der delte denne udgift? Lejen sættes ikke varigt ned men for en kortere periode, til lejerne har fundet en billigere bolig. Og hvor finder man en billig bolig? Selvfølgelig behøver børn ikke have hvert deres værelse, og far og/eller mor kan vel også rede op i stuen, når de skal i seng. Sådan er der mange i den ældre generation, der kan huske, det har været, og sådan kan det blive igen for de nye fattige. Mon der er andre boligforeninger, der vil følge Sct. Jørgens eksempel? Det håber jeg, for når ikke regeringen og dens støtter vil tage hånd om de mest udsatte, må andre træde til. Det gør for eksempel også 12-15 frivillige, der hver uge henter mad, hvor sidste salgsdag nærmer sig, hos nogle af byens supermarkeder. Maden sælges for et symbolsk beløb til de nye fattige i under-Danmark – så slipper de for at stå på hovedet i en container.

På næste søndag har Kirkens Korshær for første gang nogen sinde lavet en landsindsamling, til støtte for deres arbejde med de mest udsatte. Foreningen oplever at behovet for deres hjælp til fattige og hjemløse er stort som aldrig før. Også her i Silkeborg har vi fået flere hjemløse.

Vi skylder alle de varmhjertede medborgere en stor tak for deres indsats. Når vi, som et af verdens rigeste samfund, har politikere med kolde hjerter, der synes, det er vigtigere at registreringsafgiften på biler sættes ned end at hjælpe borgere, der kæmper med at få tilværelsen til at hænge sammen, så er der brug for borgere med varme hjerter. Allermest er der dog brug for en ny regering med en anden politik, der er solidarisk med Underdanmark.