Enhedslisten mod ensretning af 13eren

Når politikere landet over laver aftaler, bliver der givet og taget af et godt hjerte. Nogle gange endda af så godt et hjerte, at vi i Enhedslisten må bakke ud og sige nej tak til at indgå i aftalerne.

Sådan forholdt det sig sidste sommer, da der fra Folketingets side blev strøet motorvejsprojekter ud med løs hånd over det ganske land. Vi valgte – som eneste parti udover Alternativet – ikke at tilslutte os den del af det store forlig om fremtidens infrastruktur, som indeholdt motorveje.

Som jyder mod overflødige motorveje er vi altså dermed eneste parti med plads i Silkeborg Kommunes nye byråd, som har sagt nej tak til den Midtjyske Motorvejs strækning fra Klode Mølle her i kommunen over lokalsamfundene Hauge, Thorning og Hvam og ind i Viborg Kommune. Selvom vi kan få indtryk af, at også et andet parti i byrådet er modstander af motorvejen, når vi læser aviser i de her dage.

Vi er helt på jeres side, når I som borgere i den vestlige del af Silkeborg Kommune oplever jer kørt over af ensretningen af A13 i form af en motorvej, som byrådspartierne SF, S, Radikale, Konservative, Venstre og Nye Borgerlige har bakket op om på landsplan. Særligt set i lyset af, at motorvejen er overflødig, og behovet sagtens kunne dækkes af en 2+1 motortrafikvej som dem, mange kender fra en tur til Sverige eller bare Djursland. Den slags vej – med nuværende linjeføring – kan fint håndtere det stress mod højrefoden, som det giver at ligge bag en lastbil eller søndagsbilist på 13eren.

Vi bakker godhjertet op om Jørn Rye Rasmussens opbakning til ideen fra min SF-kollega i Plan- og Vejudvalget, Lars Hansen, når han går i brechen for 2+1 modellen, og tager med, at lokale SF mener noget andet end SF på landsplan.

Det er god lokalpolitik – til de lokale borgeres bedste.

Peter Sig Kristensen

Medlem af Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune