PAS PÅ KLIMAET, VENSTRE

For to uger siden ville Venstre lokalt have CO2-neutralitet for Silkeborg Forsyning i 2025. Så ændrede de mening.

For to uger siden ville Venstre lokalt have et projekt til udlån af el-cykler i Silkeborg Kommune. Så ændrede de mening.

Mit velmente råd er, at Venstre i Silkeborg Kommune skal passe på klimaet. Det forventer fremtidens generationer af os. Dem, der bestemmer, når vi som politikere giver tøjlerne videre til yngre kræfter. Vi kan lige så godt komme dem i forkøbet og træffe fremtidens beslutninger, som jeg ser det. Nu, hvor vi så længe har ladet tingene sejle med fortidens beslutninger om et samfund baseret på fossiler.

Det kan sagtens være, der er andre veje til at rette op på klimaforandringerne end at låne el-cykler ud til borgerne eller at skabe CO2 neutralitet for Silkeborg Forsyning i 2025.

I så fald ser jeg frem til at høre lokale Venstres ide-rigdom, for lige nu handler det mest alt om at være sure ribs, for nu at bruge jeres eget indtryk fra et nyligt læserbrev.

Humør på drengen, Venstre, kom ind i kampen. I kan godt, ved jeg fra godt tre års samarbejde i udvalg og byråd. Det er simpelthen for tidligt at gå i opposition; I må vente til efter valget til efteråret.

Måske I har brug for at lidt rettidig ildhu? Brug dog jeres kampagneleder, Brandstifter. Bed ham invitere jer på fisketur på Yucatan-halvøen. Hele byrådsgruppen. Tag de nye kandidater med også, så I kan blive enige om gamle huse i Sinding og væksten i Funder, Balle og Sejs-Svejbæk, hvor de nye mener noget andet end jer andre.

Nå, nej, det duer ikke for klimaet at rejse en fly-fuld til Mexico.

Måske I kan nøjes med La Casita og låne Rampelys ovenpå til arrangementet; så støtter I også det lokale restaurantliv og kulturliv efter en svær periode.

Peter Sig Kristensen

Byrådsmedlem og spidskandidat for Enhedslisten i Silkeborg