Sandheden fra landsbytosser og ikke-medlemmer af Folkekirken

Fra min side tænker jeg forslaget lanceret i sidste uge om en folkeafstemning om Silkeborg midtbys højde som et forsøg på at bringe hovedbyen Silkeborg helt i centrum i hele kommunen.

Det gælder ikke geografisk som nu. Nej, jeg tænker mere mentalt.

Selvom selveste chefredaktøren i byen i denne sag synes at mene, at midtbyen er irrelevant for folk i Ans, Sorring og Bryrup, er jeg ganske uenig. Godt nok er jeg landsbytosse fra Bryrup, men jeg er også indbygger i outdoor-hovedstaden Silkeborg. Man kan godt være landsbytosse og kosmopolit samtidig.

Jeg synes, det er tankevækkende, at en af de af os byrødder, der bor mest i udkanten af kommunen, skal bringe Silkeborg i centrum.

Og jeg synes også, det er tankevækkende, at jeg som ikke-medlem af Folkekirken skal bringe Silkeborg Kirke i fokus for Silkeborgs bys udvikling også i fremtiden. Ja, jeg har ligefrem fået et tilbud, dog humoristisk ment, om en plads i menighedsrådet i Silkeborg Kirke, fordi jeg ifølge en af kirkens folk har forstået kirkens betydning for hovedbyen Silkeborg.

Det siges, at sandheden skal høres fra børn og fulde folk. Må jeg eventuelt, i denne anledning, foreslå at tilføje landsbytosser og ikke-medlemmer af Folkekirken?

Respekt for, at flere af jer andre, der udtrykker jer her i avisen, ikke ønsker en folkeafstemning. I dette tilfælde eller nogensinde. Kunne jeg bede om en lignende respekt for vores argumenter for at få en sådan folkeafstemning, i stedet for fordrejning og latterliggørelse, ville jeg være nærmest lykkelig.

Forslaget om en folkeafstemning handler ikke om Fredensgård projektet, selvom det er opstået på baggrund af Fredensgård projektet. Det, der er opstået på baggrund af Fredensgård projekt, er en øget opmærksomhed i forhold til at lytte mere til borgerne.

Jeg synes ikke, at I, som er imod en folkeafstemning, dermed ikke lytter til borgerne. Jeg synes bare, vi som byråd skal lytte endnu mere, end vi gør nu. De ændringer, vi laver i byen nu og de kommende år, for eksempel med Fredensgård, men også med andre større og små projekter, er således gennemgribende – og uigenkaldelige – livtag med Silkeborg som by i sig selv, hovedby i kommunen og hovedstad i landet.

En folkeafstemning ville sikre, at vi fik så mange som muligt med i en sådan debat om livtaget med byen og kommunen.

Debatten ville her være lige så vigtig som resultatet af afstemningen.

Peter Sig Kristensen

Medlem af byrådet i Silkeborg Kommune for Enhedslisten