Venstre fifler med partistøtten

Mandag bragte Politiken en stor artikel om, at Venstre i Region Midtjylland er blevet idømt en bøde på 10.000 kr. for at overtræde partistøtteloven, og at de skal betale 214.000 kr. tilbage, som ikke er blevet brugt til politiske formål.

Partistøtteloven er ellers ganske simpel: man skal oplyse, hvem der giver partistøtte for over 20.000 kr.

Politiken syntes, at sagen er så væsentlig, at den fyldte det halve af forsiden plus hele side fire.

I Midtjyllands Avis skulle man helt om på side 25 for at finde en mindre omtale af sagen i en artikel fra Ritzaus Bureau. Uden at der nævnes navne.

Det er ellers ikke, fordi der ikke er en lokal vinkel på sagen.

Det drejer sig bl.a. om højt profilerede Venstrepolitikere som Inger Støjberg og Kristian Jensen, som er valgt i Vestjyllands Storkreds. Avisens primære dækningsområde.

Og ikke mindst Venstres transportordfører, den lokale Kristian Pihl Lorentzen, som ikke mindst er kendt for sine mange læserbreve i Midtjyllands Avis.

I hans tilfælde er det endda anden gang, han kommer i fedtefadet, I 2014 fik han 200.000 kr. fra Viborgegnens Liberale Erhvervsklub. Det kom der aldrig en sag ud af, fordi der er en forældelsesfrist på bare to år for den slags forseelser. Dengang lovede Asfaltkongen, som hans kæle/øgenavn angiveligt skulle være, at der skulle blive strammet op, så det ikke kunne ske igen. Men det gjorde det altså alligevel.

Det er svært ikke at få den tanke, at Midtjyllands Avis ikke vil genere Venstre ved ikke at gå dybere ind i sagen.

Chefredaktør, Hans Krabbe har ellers brugt megen energi på at overbevise lokale skeptikere om, at Midtjyllands Avis ikke er en Venstreavis .

Det bliver nok lidt mere op ad bakke fremover.

Jørgen Madsen
Enhedslisten Silkeborg