SÅ STARTER FESTEN, KOLLEGER

De seneste ti dages tid i mit byrådsarbejde har på budt på en uvelkommen overraskelse. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at et flertal ville tilsidesætte en administrativ vurdering af, at en beslutning var ulovlig.

Indtil videre har sagen været behandlet i Klima- og Miljøudvalget, og dermed kun af syv af 31 byrådsmedlemmer. Dejligt bekvemt for mine 24 byrådskolleger udenfor udvalget, som på sikker afstand har kunnet trække på skuldrene og tænke, at det behøvede de ikke forholde sig til.

Men her starter festen, kolleger.

Som udvalgsmedlem er jeg således i min fulde ret til at sende en sag til byrådets afgørelse. Det kommer til at ske, hvis ikke udvalgsflertallet smuldrer i løbet af weekenden eller når vi behandler sagen om den ulovlige beslutning igen mandag eftermiddag.

Så nu kommer vi alle 31 til at forholde os til, om vi finder det på sin plads at sidde en klar juridisk vurdering fra kommunens administration overhørig.

Jeg vil råde alle mine kolleger til at sætte sig godt ind i sagen. Der er således stor sandsynlighed for, hvis beslutningen bekræftes af et byrådsflertal mandag 21. juni, at beslutningen ved udførelse vil blive politianmeldt. Det bliver i så fald ikke bare Silkeborg Kommune som myndighed, men hver og en af de byrådsmedlemmer, der bakker op om den ulovlige beslutning, som bliver anmeldt. Det betyder mig bekendt personligt medansvar, hvis en sådan anmeldelse fører til en retlig afgørelse af, at beslutningen var ulovlig. Her kan det være en skærpende omstændighed, at vi har været fuldt oplyst i sagen.

Det håber jeg, alle er klar over, når de skal tage personligt stilling til sagen mandag om en god uges tid.

Heldigvis behøver vi ikke komme helt derud. Det ville alene kræve fire voksne gruppeformænd, bare en voksen gruppeforkvinde kan også gøre det, at stoppe festen.

At der skal gøres noget ved Gudenåens vande, til støtte for udsatte borgere ved forhøjet vandstand, er vi i øvrigt alle enige om i byrådet.

Uenigheden går vel bare på, om vi skal gøre det indenfor lovens grænser.

Absurd i sig selv, at det er sådan, det er.

Peter Sig Kristensen

Medlem af Klima- og Miljøudvalget for Enhedslisten