Venstre ved man, hvor man har?

Med den sidste tids batalje om ordholdenhed og hæderlighed i forbindelse med Venstres formandskrise in mente kan det vel ikke undre, at også det lokale Venstre er ganske uhæderligt.

Mikael-Hasle1_240
Læserbrev af Mikael Hasle, kontaktperson for Enhedslisten Silkeborg

I efteråret 2013 lød meldingen angående et parkeringshus under Torvet fra Venstre: ”Det har hele tiden været forudsætningen for Venstre, at anlægget ikke må koste kommunen penge,” og ”… et negativt bud vil betyde, at Venstre siger nej!” (Leif Bæk (V) til MJA 10. oktober, 2013). Altså en klar og utvetydig afstandtagen fra kommunale udgifter til det vanvittige projekt.

Men det var før kommunalvalget, det var før, Venstre overtog borgmesterkæden, og det var den tid, hvor løfter var nemme at give. Har Venstre så tænkt sig at holde dette umisforståelige løfte? Næh, tilsyneladende ikke, for nu siger borgmesteren, at ”Det er jo detaljer, det der.” Han siger videre, at han ikke ser en eventuel kommunal medfinansiering som et løftebrud. Forstå den, hvem der kan.

Med den sidste tids batalje om ordholdenhed og hæderlighed i forbindelse med Venstres formandskrise in mente kan det vel ikke undre, at også det lokale Venstre er ganske uhæderligt. Lur mig, om ikke borgmesteren og hans proselytter hele tiden har ment, at kommunen skulle betale for p-kælderen. Det finder vi nok aldrig ud af, men en kendsgerning er det, at offentligheden ikke må vide noget om økonomien i projektet – økonomi- og erhvervsudvalget vil nemlig ikke ud med sproget.

Fra Enhedslistens side er holdningen klar: P-kælderen er et vanvittigt og fuldstændig overflødigt projekt, og vi kan på ingen måde gå ind for dets gennemførelse. Og vi kan da slet ikke acceptere, at kommunen skal smide penge i det – slet ikke når vi ser den ene nedskæring efter den anden på områder, der vedrører kommunens tilbud til den enkelte borger.

Og for at besvare spørgsmålet i overskriften: Ja, Venstre ved man, hvor man har: altid på luskeriets side.