Vi vil kvalitet til børnene

Silkeborg Kommune vokser, og det går stærkt. Børnefamilier flytter hertil i store tal, og de er alle velkomne.

Men vi skal som kommune være i stand til at tilbyde dem høj kvalitet i daginstitutionerne, og her mangler vi en del for tiden.

Se bare byrådets dagsorden til mandag. Der er bevillinger på vej til pladser til de mindste i Funder, Buskelund og Gødvad. Og hos mig, til mine egne børn, i Resenbro. Det er til børn, som allerede er flyttet til kommunen, som byrådet altså først nu sætter penge af til pladser til.

Det er for sent, men det er eneste mulighed.

Vi erkender, at det skal gå stærkt nu, og at eneste mulighed på den baggrund er modulbyggeri som omtalt i sidste uges avis. Det er gode pladser i god kvalitet, der kommer med modulbyggerier i Linå, Funder, Buskelund, Balle og Gødvad. Men det kunne være bedre, hvis det ikke bare handlede om at bygge hurtigst muligt, men også om at bygge bedst muligt.

Se eksempelvis den runde daginstitution i Sorring, den spændende daginstitution i Kragelund eller bevægelses-institutionen i Funder. Alle er bygget efter klare pædagogiske principper og med inddragelse af perspektiver fra både børn, forældre og ansatte. Se også den nyeste daginstitution i Sejs-Svejbæk og tankerne bag de to kommende i Kjellerup. Der er gode tanker bag, som et godt modulbyggeri ikke lever helt op til.

Igen, vi erkender fuldt ud i Enhedslisten, at det skal gå stærkt nu, og at gode modulbyggerier derfor er nødvendige. Men vi sigter gerne endnu højere efter bedre kvalitet.

Fik jeg i øvrigt nævnt, at institutioner med op til 100 børn er bedst, som vi har sagt i årevis? Det er entydigt bedst for børnene i stedet for de store dagtilbud, vi af nød tilbyder børn, forældre og ansatte i dag.

Signe Haahr Lindegaard, Resenbro

Spidskandidat til kommunalvalget for Enhedslisten